Activiteiten sportdienst

Om de sport binnen de gemeente zoveel mogelijk te promoten, organiseert de sportdienst, naast het aanbod van de bestaande sportclubs, ook een heleboel sportieve activiteiten.

Meer inlichtingen omtrent al deze initiatieven kan je verkrijgen op de sportdienst.

Sportdagen – kleuterdagen tijdens vakantieperiodes

Tijdens een aantal vakanties worden losse sportdagen georganiseerd waarbij jongeren van het 1ste leerjaar tem 12 jaar een ganse dag kunnen komen sporten. Er wordt gezorgd voor een afwisselend aanbod. Tijdens kleuterdagen kunnen kleuters een halve dag komen sporten en spelen.

Sportkampen – kleuterkampen

In de vakantieperiodes (paasvakantie en zomervakantie)

Kleuterkampen zijn bedoeld voor kleuters vanaf 4 jaar. Deze kunnen dan een ganse week een halve dag komen sporten en spelen

Sportkampen zijn bedoeld voor jongeren vanaf 6 jaar. Het betreft hier omnisportkampen, voornamelijk met activiteiten in en rond de sporthal. Wekelijks staat er ook een uitstap op het programma.

Sportacademie

Op woensdagnamiddag voor jongeren en kleuters. Op een leuke manier kom je in contact met verschillende vormen van bewegen en sporten. Deze gaat door in de turnzaal van Broechem (Lostraat 51)  en Ranst (Schoolstraat 17).

Uurregeling Broechem:

13u30 – 14u45: 1ste – 2de – 3de leerjaar

14u45 – 15u45:

15u45 – 17u: 4de – 5de – 6de leerjaar

Uurregeling Ranst

13u30 – 14u30: kleuters<

14u30 – 15u45: 1ste – 2de – 3de leerjaar

15u45 – 17u: 4de – 5de – 6de leerjaar

Specifieke organisaties

seniorensportdag, kleuterdoedagen, sport overdag

Sportregio Middenprovincie

in samenwerking met de omliggende gemeenten worden binnen dit kader grote initiatieven zoals een mindervalidensportdag en opleidingscursussen georganiseerd